Política monolítica


Poc o molt, hom sempre té qualque contacte o conversa amb personatges del món de la política, un univers apassionant, d’altra banda. A molta de gent ens agrada seguir les facècies, ocurrències i sermons de la guarda de la cosa pública.
Però un s’arriba a cansar. Vist des de defora es coneixen molt poc els progressos que es fan tant en la recuperació de la identitat nacional com en la justícia social quan governen els qui precisament haurien de promoure aquests canvis. Els ciutadans estam massa avesats a veure governar partits autoanomenats d’esquerres o nacionalistes, sense que es conegui el seu efecte més enllà d’una subvencioneta aquí o una subvencioneta allà.

La idea dels qui militen o simpatitzen amb el que avui coneixem com a progressisme sembla que és canviar el món. Fer-lo millor. Més just. Més equitatiu. Més lliure. Al cap i a la fi, però, el resultat de les alternances en els governs és decebedor. En tenim una bona mostra amb el que passa en aquesta comunitat autònoma. Si governa el PP (nacionalisme espanyol neoliberal) amb el suport d’UM (regionalisme neoliberal) el resultat és: suport manifest (que no vol dir incondicional) als grans empresaris (hotelers i constructors), profusió de carreteres i autopistes, massacre lingüística i cultural, etc. I què passa quan governa el PSOE (nacionalisme espanyol socialdemòcrata) amb el suport de PSM (sobiranisme escapçat amb esquitxos d’ecologisme i socialdemocràcia), EU (nacionalisme espanyol que renega dels seus orígens comunistes per adaptar-se al sistema capitalista) i EV (ecologisme de vocació planetària de vegades disposat a renunciar als seus propòsits o a no renunciar-hi mai)? Presumpta retirada de suport al sector empresarial, minva en la construcció de carreteres i passivitat en la recuperació de la identitat lingüïstica i cultural del país. El mot “passivitat” explica molt bé el que vull dir. Les esquerres, quan governen, no desfan res del que hagin fet les dretes. Simplement deixen de fer-ho. No es desfan autopistes, no es nacionalitzen béns que podrien ser de tots els ciutadans i que ara són privats, etc.
Davant aquesta situació és obvi que el votant “progressista” vertaderament conscienciat va a votar com un mal menor, sabent que s’evitaran desastres que els neoliberals tenen en ment de dur endavant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: