Renou de motors a Bahía Grande


Qualsevol semblança amb la ficció és pura realitat.

Any 2013. 15 de maig. Telenotícies Migdia. Presenta: Ramon Pellicer.

Ramon Pellicer: I ara connectem en directe amb el circuit de Bahía Grande per saber com es desenvolupen els prolegòmens del Gran Premi del Brasil de Fórmula 1. Francesc Rosés, com estan les coses? Hi ha possibilitats que pugi al podi Bernat Driver, la nova sensació de l’automobilisme mundial?

Francesc Rosés: Efectivament, Ramon, ens trobem al Circuit de Bahía Grande, però no som al Brasil, sinó a Mallorca, a l’indret que els aborígens de l’illa anomenaven antigament Marina de Llucmajor. L’ambient és fantààààstic i els apassionats del motor agraïm profundament la possibilitat de sentir bramular els motors d’aquestes màquines precioses entre estepes i romanins. Tot està a punt perquè comenci aquest Gran Premi d’Europa i l’organització és perfecta. Però un segon! Tenim a peu de pista Josep Lluís Merlos amb novetats! Endavant, Josep Lluís!

Josep Lluís Merlos: Efeeeeeectivament, Francesc! Tot està preparat per encetar un dels grans premis més apassionants de la temporada i per parlar-ne tenim amb nosaltres el seu gran impulsor, el president José Ramón Bauzà. President, amb quines motivacions vau tirar endavant la idea de dur el Gran Premi a Mallorca?

José Ramón Bauzà: Pues mira, nóltros nos interéza promozionà s’iya per tot es món, perquè nóltros sempre hem dit tassó i no hem dit mai gót. Y es por eso que antes del gran premio vamos a poder observar unos bailes regionales que muestren nuestra indiosincracia y para que el mundo sepa quiénes somos y qué queremos. De hecho hemos planteado al señor Bernie Ecclestone el cambio de nombre del Gran Premio, que pasaría de denominarse “de Europa” a “del Mundo”, en tanto que nos sentimos ciudadanos del mundo. Y como hemos dicho que íbamos a hacer lo que queríamos hacer, vamos a hacer lo que hemos dicho que íbamos a hacer, aunque haya algunos que no quieran que hagamos lo que hemos dicho que íbamos a hacer.

Josep Lluís Merlos: Muchas gràcies, president-e. Ja ho veus, Francesc, els mallorquins volen mantenir intacta la seva identitat i volen aprofitar l’aparador mundial de la Fórmula 1 per fer-ho.

Francesc Rosés: És realment extraooordinari, Josep Lluís. L’exquisidesa de l’organització demostra el nivell europeu d’aquest Govern i de tots els promotors d’aquest gran premi. Només a tall d’exemple, senyors telespectadors, al pàddock del circuit de Bahía Grande es pot visitar un estand on els aficionats podran trobar tot tipus de productes relacionats amb l’illa: sobrassades, ensaïmades, herbes, les típiques sopes mallorquines, però no sols gastronomia, sinó també literatura, i de la bona, des d’Eduardo Jordà a José Carlos Llop, passant per Román Piña. Lletres d’alt nivell! És l’anomenat “Espai Mallorca”, un indret muntat amb gust, amb disseny, modern i alternatiu, vertaderament extraordinari, no ho trobarem a cap altre circuit del món!

Josep Lluís Merlos: Impressionant, certament, Francesc. Però la cosa no acaba aquí. El Govern de José Ramón Bauzà ha fet mans i mànigues perquè aquest gran premi, en contra de les prerrogatives de la Federació Internacional de Motociclisme, es pogués disputar en dia feiner, per tal de fer-lo coincidir amb la festivitat de San Isidro, tan celebrada a Madrid. De fet, el vertader objectiu no és tant la coincidència amb aquesta festa, sinó el fet que els escolars puguin acudir al gran premi acompanyats dels seus professors per veure com és un gran premi per dintre i entendre, a la fi, com funciona el món! Aquí, per exemple, podran veure en una exposició com eren antigament els llibres de text, podran parlar amb logopedes, psicòlegs i altres professionals de l’ensenyament i podran passar unes hores en una sala condicionada amb calefacció!

Francesc Rosés: Absolutament espectacular, Josep Lluís. De tothom és sabut que el model escolar balear s’ha sabut sobreposar a les retallades obligades per la situació econòmica i n’és una bona mostra l’assistència massiva d’escolars a aquest gran premi.

Josep Lluís Merlos: Una altra de les novetats és l’aprofitament de recursos. La infermeria del pàddock roman oberta per a tots aquells qui necessitin assistència mèdica. De fet, per anar-hi no caldrà ni tan sols pagar l’entrada al circuit, sinó que simplement mostrant la targeta sanitària i pagant la mòdica quantitat de, atenció!, un euro!!!… es podrà gaudir d’un servei mèdic de reconeixement mundial!

Francesc Rosés: Ja veus, Ramon, que Mallorca ha sabut organitzar un Gran Premi de Fórmula 1 diferent, original i apassionaaaant. Tornem la connexió a Sant Joan Despí i ens acomiadem fins a l’hora del començament del Gran Premi.

Ramon Pellicer: Moltes gràcies, Francesc! I disculpin el lapsus, com han vist no era amb Brasil, la connexió, sinó amb Mallorca. Però bé, els guapos també ens equivoquem.

Que no hi falti ningú: crits i renou per l’Espai Mallorca!

One thought on “Renou de motors a Bahía Grande

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: