Els més llegits del 2012 a L’estenedor


Ja n’hem doblegat un altre. Tot i que n’hi ha que s’entesten a posar-nos-ho difícil, nosaltres continuam vivint-la, sentint-la, llegint-la, aquesta vida. Aquí teniu el resum de l’any de L’estenedor, que m’ha dit que està molt content del cas que li feis. 24.007 visites, que, per als qui els agradi fer comptes, són 2.000 visites cada mes i 65 lectures cada dia. Més de 70 posts han sobrepassat les cent visites. Haurà estat un any bo per a L’estenedor i el repte de superar-se en aquest 2013 que ja hem començat sembla gairebé impossible! Moltes gràcies a tots i que continueu sent tan guapos, i guapes, com fins ara!

boirab

Els més llegits:

1. Volaràs. 3.736 lectures. Ara ha fet un any que l’enyoram. Per a ella va ser el primer post del 2012, per a ella també és aquest primer del 2013.

2. Per favor, canviau el món! 774 lectures. Les dècimes que vaig llegir com a padrí (un honor que compartia amb Maribel Servera, Toni Llull, Toni Galmés i Joan Toni Sunyer) a la festa de graduació de l’IES Mossèn Alcover. La cosa no va estar exempta de polèmica…

3. Acorar, les matances com a excusa. 682 lectures. El fenomen teatral de l’any. És l’únic post publicat dins el 2011 que ha aconseguit ficar el cap en el top ten de L’estenedor 2012, i de quina manera! A les lectures d’enguany hi heu d’afegir les 476 de l’any passat, en què fou el post més llegit. En Gomila no té aturall.

4. Independència i Països Catalans. 597 lectures. Una lectura comentada d’un article de Salvador Cardús amb el mateix títol. Els catalans, tots, volem participar del procés d’emancipació engegat al Principat.

5. Tots aquests dois, la revolució del bon gust. 482 lectures. Crítica del muntatge de Pep Tosar creat a partir de la figura mítica de Guillem d’Efak.

6. Una altra mateixa a Tortova. 452 lectures. Post de comiat a Tomeu de Tortova, un home que ballava com vivia.

7. Moltes gràcies. 446 lectures. L’agraïment a tots els qui acudíreu a l’exposició Cales, a la sala Sacma de Manacor.

8. No hay caridad para las rojas. 366 lectures. Crítica del muntatge de Toni Galmés sobre la presó de dones i la mort de Matilde Landa, a partir dels testimonis recollits per Margalida Capellà.

9. Andrea Motis, diveta natural d’ulls melangiosos. 348 lectures. Crítica del concert d’Andrea Motis al Teatre d’Artà que ens deixà meravellats a tots. Gran Motis, gran Glissando, gran Chamorro.

10. El Mikado, els tenc tots apuntats. 347 lectures. Crítica al muntatge musical d’Ars Antiqua que va omplir el Teatre de Manacor durant diverses funcions. Èxit total.

Els més clicats:

1. testimmesqueunbondinar.blogspot.com. 108 clics. El blog d’exili laboral del nostre Quaquín canari, en Pere Berga, que repeteix com a líder dels més clicats.

2. bojosperlacuina.com. 84 clics. El blog de receptes de Maria Antònia Sureda i Pere Muntaner, que puja amb força fins a la segona posició.

3. silviabel.com/page/2. 57 clics. Blog de la poeta Sílvia Bel, que puja de la vuitena a la tercera posició.

4. desdequibia. 52 clics. Un blog felanitxer, aspre, àcid, lúcid.

5. mallorcaencaranoestaperduda. 50 clics. Un interessant blog de fotografia.

6. xuri.wordpress.com. 42 clics. El blog del crac mundial de la cançó improvisada, si el tengués actiu seria molt més amunt en aquest rànquing.

7. ara.cat. 41 clics. L’enllaç del diari de referència ara mateix desperta l’interès dels lectors de L’estenedor.

8. El blog d’en Pedrals. 40 clics. El blog del poeta que va esdevenir brollador creatiu: raja poesia sense aturall.

9. bibiloni.cat. 34 clics. La pàgina del mestre lingüista Gabriel Bibiloni. Un referent.

10. melis.balearweb.net. 34 clics. El blog d’en Miquel Oliver, regidor a l’Ajuntament pel PSM, que es manté en el top ten dels més clicats per segon any consecutiu.

Els recomanats:

L’estenedor internacional
Des del febrer passat, wordpress permet als seus usuaris de saber des d’on han clicat els usuaris dels blogs. WordPress no discrimina a través de fronteres lingüístiques, sinó estatals, és per això que, contràriament al que podríem pensar, la immensa majoria de visites a L’estenedor provenen… d’Espanya! A banda d’aquestes, són curioses les estadístiques, que ens deixen aquestes dades:
1. Estats Units: 167 visites.
2. Regne Unit: 140 visites.
3. França: 125 visites.
4. Turquia: 94 visites.
5. Itàlia: 65 visites.
6. Alemanya: 51 visites.
7. Rússia: 34 visites.
8. Argentina: 33 visites.
9. Romania: 32 visites.
10. Mèxic: 31 visites.

2 thoughts on “Els més llegits del 2012 a L’estenedor

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: