Diari de Pitàgores de vuit mariners de torrent (V)


Dimecres
Us neix un nou dia als ulls. Us banyaríeu dins aquesta aigua que es configura amb tota la gamma de blaus i verds, però un exèrcit de grumers us hi espera amb tota la verinada als tentacles.
Amb el dingui feis dos viatges a terra ferma i us banyau a la vorera de Formentera, presonera de la seva bellesa salvatge, però tan polsegosament trepitjada per la petja antròpica.
Amb la via despresa de les vacances, però amb els temps marcats del retorn inexcusable, tornau a marcar rumb cap a Eivissa. Fondejareu per dinar a Talamanca, amb un oneig lleument incòmode però prou agombolador per cuinar-hi una pasta que podríeu anomenar pesto, però que, vists els resultats posteriors, només pot ser batiada com a “pasta sesto”. Res a veure amb en Camilo, ni amb el nou rei espanyol, sinó amb l’horeta monumental que alguns de vosaltres haureu fet en aquesta platja eivissenca. Avui és dimecres i els docents navegau amb camiseta verda, també ara que teniu vacances.
Retornau al port de Santa Eulàlia. Hi fareu una dutxa reconstituent i un tremponet tallat petit que combinareu amb un variat d’amanides.
Aprofitau per acudir a un bar del port i mirar la semifinal avorrida del mundial. El més divertit, el gintònic, els bessons i les crispetes que amablement us serveixen en aquest bar portuari de gent desarrelada.
Tornau al vaixell i els patrons aconsellen partir de nit cap a Mallorca. L’onatge ens vendrà de proa, però les previsions són optimistes. Preparau l’expedició ràpidament i, després de deixar les claus dels banys al moll amb una hàbil maniobra, marcau rumb cap a la terreta vostra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: