Diari de Pitàgores de vuit mariners de torrent (i VI)


Dijous
Ja navegau. Tots a coberta esperau l’agombol de les ones i el vent. El xaloc ha passat per ull i la calitja s’ha esvaït com una mica de fum esqueixat pel vent. La lluna us bressa com una mare i el sol silent us espera rere els llençols del llevant. El vent us ve de cara per és més una companyia que una presència insidiosa. Entre els niguls hi balla la claror insistent de la lluna. Una bassa de llum es pinta damunt la vànova de plata vella que avui és la mar.
Els vostres ulls ja són somieig i les anades i vengudes de la tripulació des de coberta fins a les cabines són un degotís. Provau de dormir amb èxit relatiu, però a poc a poc la son us ret. Compareixereu cap a la matinada. A popa hi deixau uns niguls que amenacen pluja, cortines d’aigua llunyanes que el sol encara ocult acoloreix amb tints vermellosos. La nit mor lentament i neix el nou dia que serà el vostre darrer dia d’expedició i vida en comú.
Sou, ja, a Mallorca i heu fondejat a una endinsada recòndita de Vallgornera-Cala Pi. Molt a prop de l’Estanyol, on en poques hores deixareu la barca. Dinareu de restes del menjar de tots aquests dies i fondejareu més tard a la vostra platja del Trenc, us sorprendrà el buit de les Covetes, on no hi ha xalets fantasma, ja. L’aigua és un mirall que us retorna a vosaltres mateixos i a les vostres realitats quotidianes. Feis una mica de sol a coberta i amb parsimònia trista desfeis el camí cap al moll, per abandonar la barca dels vostres darrers dies. Ja teniu els peus en terra, però el cap a la mar. Sou vosaltres qui feis les ones i un pes als ulls us indica l’hora definitiva del descans. Us heu estimat intensament, aquests sis dies màgics. La mar, sempre hi és per tornar a reunir-nos, pensau mentre us deis adéu davant els cotxes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: