Crida de les festes de Sant Jaume de Manacor. Juliol de 2014


Des de la Comissió de festes de Sant Jaume em demanaren d’escriure aquesta crida, que serà la primera de moltes. Aquí la teniu. Externs i manacorins, gaudiu de la nostra festa d’estiu!

Perleres i fusters, menestrals, dependentes, industrials, oficinistes, electricistes, perruquers, placeres, llanterners, funcionaris i periodistes, llibreters, fematers, venedors, xofers i traginers, esportistes, escriptors, artistes i pintors, manobres, mestres d’obres, metges, infermeres, mestres d’escola, conradors, si en queda cap, tots vosaltres, vilans de Manacor, preneu els carrers del vostre poble, encamisau-vos d’alegria blanca, enceneu el foc dels festers, cremau la roba vella i el mal fat, incinerau els baleigs que us corquin les bigues d’una vida plena.

Cavallers de Sant Jaume, junyiu els cavalls dels dies alegres de la nostra festa d’estiu. Espolsau la copinya nacarada i eixiu al carrer com qui surt galant a saludar el nou dia. Saludau la bona nova d’una festa tan novella com antiga. Indagau els segles de la vostra història i conrau els solcs fecunds del vostre futur. Feis sonar la música per les places, cantau i dansau com si repicassin esquelles i picarols de gresca dins les nits de lluna i revetla. Trescau els carrers de la vila, feis honor al nostre patró i al nostre rei en Jaume. Comprau energia, veneu serenor. Obriu els portals de ca vostra als qui més estimau i també als amics, als coneguts, als saludats, als externs i als curiosos. Sigueu generosos. Sentiu-vos tots d’aquí, estimau aquests carrers i aquestes places, els nostres llibres i aquests paisatges, les nostres pedres més velles, el claustre barroc i la roca del Castellet, Na Camel·la i l’Antigor, la torre dels Enagistes i la de les Puntes, i la del Palau, refugi de tanta vida. I moleu el gra d’aquest estiu, l’aliment de l’hivern conglaçat: molí d’en Fraret, d’en Polit, d’en Beió i dels Tastavins.

I al Cós, correu, manacorins, amb la lluentor de les culleretes de plata dins els ulls, segurs del vostre futur com a poble, orgullosos de la vostra petja sensible, solidària, justa i culta. Brandau les canyes verdes i que traci cadascú el seu camí de Sant Jaume, via de l’Ítaca personal, creixeu amb la llum dels altres i la vostra pròpia.

Vilans de Manacor, cavallers, síndic jove, poble sobirà, govern del poble, senyor batle, és hora que comenci la festa, que esclatin els coets i que sonin les campanes. Alçau les copinyes, Manacor és de Sant Jaume!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: