Els més llegits del 2015 a L’estenedor


 

DSC00957.jpgJa n’hem doblegat un altre. Aquest estiu farà cinc anys que L’estenedor manté una activitat sostinguda a la xarxa. Enguany, sobretot a la segona meitat del curs, ha baixat la freqüència en la publicació dels posts, i per tant, respecte dels dos darrers anys, també ha baixat el nombre de visites. No obstant això, els nombres generals han superat les 15.000 lectures, que tot i semblar moltes, marquen el nombre més baix dels quatre anys complets de vida d’aquest blog. Tanmateix, un agraïment infinit a tots els qui heu volgut obrir aquesta finestra durant aquest 2015 que ara acabam i un convit als qui no hi heu entrat mai perquè el conegueu. Moltíssimes gràcies!

Els més llegits

1. Ràbia, lluita i tendresa: Guillem d’Efak en vena. Crònica del Siau que sou D’Efakià rapsodiat per Bartomeu Mestre, i cantat per Biel Majoral, Maria Rosselló i Delfí Mulet. Va servir per tancar el cicle d’homenatge Vint anys, vint dies, organitzat per Xítxeros amb empenta. 510 visites.

2. Berlinejant. Una altra crònica, aquesta de la inauguració del taller dels artistes Catalina Julve, Toni Pascual i Doménec Boronat. Una apoteosi contracultural. 427 visites.

3. Alegria. No és un post sobre Antònia Font, sinó un seguit de reflexions entorn del 27-S, una de les fites electorals més transcendents de la història dels catalans, si més no des de fa 300 anys. Veurem com acaba resolent-se la qüestió, perquè encara dura… 320 visites.

4. “La vida es veu molt millor si la pintau de color de rosa”. Aquest post de l’any 2014 s’ha vist beneficiat per l’enllaç de la revista Díngola, que el va lincar com a part d’un seguit d’articles sobre la festa del Much a Sineu. El mèrit, esser el quart post més llegit del 2015, tot i haver estat publicat el 2014. 276 visites.

5. La teva veu deixa el cos, Maria Arnal.  El concert d’aquesta cantadora del Principat a Sant Joan. Una delícia per als sentits. 240 visites.

6. “Mon pare era el maniquí i ma mare, el motor”. Entrevista santantoniera a Catalina Juan, filla de l’amo en Toni Duro. 240 visites.

7. “Negre, negre no ho era; un poc obscur, només”. Entrevista a Cristòfol Pastor, Pífol, amic coral de Guillem d’Efak. Anècdotes, facècies i fets succeïts a dojo, amb sentit de l’humor i tendresa infinita. 233 visites.

8. Un infern sense aigua. Faula futurista d’un Sant Antoni antic. Crònica particular de la festa de Sant Antoni 2015. Tendresa i emoció a parts iguals. 216 visites.

9. Del cor del pentagrama a l’ànima de les paraules. Mateu Xurí improvisa i Joan Isaac canta. Una de les propostes més belles del panorama musical d’aquest any que hem acabat. 213 visites.

10. No ens fareu el castell a bocins. Crònica d’un dinar familiar. A l’entorn de la nissaga dels Castells, una família intensa i extensa. 210 visites.

11. Bonus track: La llegenda del Port dels Dracs. Com que un post del 2014 es cola en aquest top-10, tancam el hit parade de L’estenedor amb aquesta llegenda escrita i llegida per al Sant Jordi de l’IES Porto Cristo, amb glosa prestada de Maribel Servera.

Els fills de L’estenedor

La gafa: el blog que he obert a l’AraBalears. Ha tengut gairebé 9.000 visites durant aquest any 2015. Vet aquí els enllaços amb els cinc posts més llegits:

  1. Simply the best, Manacor. Sense dubte el post estrella de tots els publicats durant aquest 2015. Crònica personal i emocionada d’una nit electoral històrica. 3.835 visites.
  2. No tornaré a cala Varques. Una cala expulsada per sempre del catàleg de platges verges. On neden els qui neden sense roba? 800 visites.
  3. I tu què vols? Ser feliç o saber fer arrels quadrades? Valors versus currículum. Un article entorn de la violència de gènere per encetar el debat educatiu.543 visites.
  4. Cala Varques mon amour. Reflexions entorn de les mesures preses per l’equip de govern de l’Ajuntament de Manacor envers el problema de cala Varques. Ara ja governen uns altres. 378 visites.
  5. Quan governen els nostres. Sabem de veres què hem de fer quan no governen els altres? 369 visites.

Mil petites morts: es tracta d’un projecte amb intenció de final. Aquest miniblog arreplega els tuits que vaig publicant quotidianament. En arribar a mil se’n clausurarà l’activitat. De moment ja ha superat els 800. És una de les pàgines més visitades de L’estenedor, amb més de 100 lectures.

La vida en un clic: blog de fotografia. Enguany, només set posts publicats.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: